Ahogy nincs két ugyanolyan hópehely, úgy nincs két egyforma női mell sem. A legtöbb esetben még egy nő két melle sem egyezik meg teljesen – de akkor miért is tukmálja ránk a média, a reklám- és a divatipar a tökéletesen feszes, hegyesen meredő mellek kultuszát? Ezt a kérdést teszi fel egy új, #saggyboobs, azaz lógó mellek címkével hódító mozgalom.

A mozgalmat 2017 júniusában bocsátotta útjára Chidera Eggerue. A lány tinédzserként figyelt fel rá, hogy a lógó mellek mennyire alulreprezentáltak a társadalomban. Ha pedig valami alulreprezentált, attól kívülállónak érezhetik magukat a tulajdonosai. Eggerue ezért úgy döntött, fütyül az elvárásokra, és nem hord többé melltartót – inkább bevállalja lógó melleit.

A lány példáját több ezer nőt inspirált, és mára csak úgy hemzseg a social media a #saggyboobs címkéktől. Sokan azt mondják, Eggerue volt az, aki végre segített elfogadniuk a testüket, mások pedig arról mesélnek, hogy a mozgalom hatására könnyebben sikerül megbarátkozniuk a szülés utáni alakjukkal. Ha másért nem, már ezért megérte.

cafemom

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here