A rossz akkumulátorok miatt tűzveszélyesek lehetnek egyes Fujitsu notebookok. Elindították az érintett modellek visszahívását.

Nemrégiben a Lenovo hívott vissza pár notebook-modellt, most néhány Fujitsu-gép került hasonló helyzetbe. Az Egyesült Államok Fogyasztói Termékbiztonsági Bizottsága szerint a visszahívásban szereplő egyik notebook már okozott tüzet, de egyéb információkat nem közöltek róla, csupán annyit, hogy az eset Kanadában történt.

Maguk a notebookok nem hibásak, a problémát a Panasonic-gyártmányú lítium-ion akkumulátor okozza, ugyanis túlmelegedhet és kigyulladhat. A szóban forgó modellek a Fujitsu Celsius H720 és néhány Lifebook gép. A visszahívott akkuk termékszáma: CP556150-03, CP579060-01, CP629458-03, és az akkun lévő fehér címkén ellenőrizhető az érintettség. A Fujitsu cserélni fogja az akkumulátorokat.

© CPSC
© CPSC

Az érintett felhasználóknak azt javasolják, hogy az akkucseréig kapcsolják ki a gépet, vegyék ki az akkumulátort, és csak a hálózati adapterről használják a készüléket.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here