Többen meghaltak egy floridai iskolai lövöldözésben

Cikkünket frissítjük

A helyi hatóságok szerint többen meghaltak és legalább húszan megsérültek a Florida államban található Parklandben, ahol egy középiskolában az egyik diák lövöldözni kezdett. A rendőrség nagy erőkkel vonult a helyszínre és körülbelül egy órával a lövések után sikerült elfogniuk az elkövetőt, akit azóta kórházba szállítottak.

Sok mentő és tűzoltó is érkezett a helyszínre, ahol az iskola diákjainak aggódó szülei is összegyűltek. Bill Nelson szenátor a Fox Newsnak megerősítette, hogy a lövöldözésben többen életüket veszítették, de pontos számot egyelőre nem lehet tudni. Legalább 20 sérültről tudni, akiknek megkezdődött az ellátása.

A rendőrség elkezdte kiüríteni az iskolát, amit az első lövések után azonnal lezártak. A közösségi médiában látni lehetett olyan bejegyzéseket, amiket a lezárt iskolában lévő diákok készítettek. Az alább látható videót az egyik diák készítette, hallani lehet benne a lövéseket a folyosóról vagy egy másik teremből.

Figyelem, felkavaró felvétel:

JUST IN (warning, disturbing video): Cell phone video inside the school as shots were going off at Marjory Stoneman Douglas High https://t.co/wHWo6XjccX pic.twitter.com/3ovf5LhzBs

— CBS Evening News (@CBSEveningNews) February 14, 2018

Donald Trump amerikai elnök Twitter üzenetben azt írta, hogy imádkozik a szörnyű floridai lövöldözés áldozataiért. Egyetlen gyereknek vagy tanárnak sem kellene veszélyben éreznie magát egy amerikai iskolában.

Forrás: Index.hu

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here